Permanent hårborttagning

Vi jobbar med en av marknadens absolut bästa Diodlaser när det gäller permanent hårborttagning. Hårborttagning med laser ger alltid bättre effekt än IPL system. Det beror på att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv permanent hårborttagning. Laserenergin omvandlas till värme och förstör hårsäcken utan att skada huden.

Du är alltid välkommen att kontakta oss ifall du är osäker på en viss behandling och om den fungerar för just dig.

Vem kan behandlas med Diodlaser?
Vår Euphoria Diodlaser jobbar med 4 olika våglängder, 755nm, 810nm, 940nm och 1064nm som fungerar på alla hud typer och hudfärger. Även på solad hud och mörk hud. Fungerar på alla typer av hår och även då ljusa hår så länge det finns pigment i hårsäcken. Blonda hår kan krävas fler behandlingar för att bli av med de helt. Dock kan du inte behandlas om du har helt vita hår samt röda. Innan behandling för permanent hårborttagning genomgår kunden alltid en grundlig konsultation.

Hur många behandlingar krävs?
Håret växer i 3 olika faser, och permanent hårborttagning kan endast uppnås vid tillväxtfasen. Av kroppens hår befinner sig ca 30% av håret i tillväxtfasen samtidigt. Det innebär att efter en behandling elimineras ca 30% av hårmängden. Beroende på person/hår typ/hår mängd samt område krävs mellan 3–8 behandlingar i genomsnitt mellan ca 6–8 veckors intervaller. Ibland flera eller färre. Efter varje behandling bokar vi direkt upp ny tid så intervallerna följs noggrant för optimalt resultat.

Hur lång tid tar en behandling med Diodlaser?
Ditt första besök tar alltid lite längre då vi avsätter extra tid för konsultationen som tar ca 15–20 minuter och då går vi grundligt går igenom behandlingens gång samt att du fyller i en hälsodeklaration. Beroende på vilket område som ska behandlas tar det ca 15 minuter med små område så som ansikte överläpp, vid större områden så som hela ben, ca 90 minuter och ibland längre.

Vad bör man tänka på inför behandlingen med diodlaser?

 • Raka behandlingsområdet 24 timmar innan behandlingen.
 • Sola inte dagarna före du får vara brun men ej bränd.
 • Använd ej brun utan sol 7 dagar innan.
 • Använd ej vax/epilator eller pincett 4 veckor innan.
 • Får ej ha sår på behandlingsområdet.
 • Området görs alltid rent innan behandling.

Vad bör man tänka på efter behandling med diodlaser?

 • Du ska inte bada/basta/ duscha de närmaste 24 timmarna då det kan irritera.
 • Använd inte deo på 24 timmar om du behandlat armhålor.
 • Sola inte på 48 timmar. Därefter använd SPF 50.
 • Vid behandling ansikte undvik smink de första timmarna efteråt.
 • Vid ev. rodnad smörj med Aloe Vera.
 • Under behandlingsintervallerna får endast rakning utföras.

Innan din behandling får du fylla i en hälsodeklaration som du även kan ladda ner här och ta med innan din behandling för att underlätta inför ditt första möte.

Grace Phasaeng

Auktoriserad hudterapeut

Boka ansiktsbehandling på:
0703 - 29 36 53 eller grace@e-kliniken.se