Hypnoterapi

Hypnos är ett naturligt tillstånd som vi hamnar i flera gånger varje dag. Du är till exempel där varje gång du ska till att somna – eller vakna. Det där behagliga, drömliknande tillståndet, helt utan några störande tankar där du helt enkelt bara är. Känslan är densamma som när du försvinner in i en bra film, bok eller tittar ut över havet. Du är både vaken, medveten och koncentrerad, men samtidigt djupt och behagligt mentalt avslappnad.

I hypnos kan du få hjälp med bland annat följande:
Utmattningssyndrom, utbrändhet, stress, oro, ångest, depression, fobier, dålig självkänsla/självförtroende, sömnproblem, olika beroenden, ätstörningar, viktproblem, ilska, sorg, trauman, nagelbitning, stamning m.m.
  • Hypnos kan även hjälpa dig med att nå dina mål och öka dina prestationer inom idrott, studier eller i arbetslivet
  • Rök- eller snusavvänjning
  • Förändra oönskade mönster, vanor och beteenden
  • Ersätta negativa känslor med mer positiva
  • Stärka och utveckla dig själv
  • Eliminera emotionella blockeringar
  • Bygga upp ditt inre lugn och trygghet
  • Skapa en positiv förändring i ditt liv

Har du frågor eller funderingar kring dina problem, eller vill veta mer så är du välkommen att kontakta Angelica Ritter som arbetar med hypnoterapi

Du har kört fast och kommer inte vidare? Du behöver en positiv
förändring? Du behöver bygga upp din självkänsla/självförtroende?

Angelica Ritter är utbildad socionom vid Göteborgs universitet. Certifierad hypnoterapeut och samtalsterapeut inom MI motiverande samtal samt KBT Kognitiv beteendeterapi.
Du har kört fast och kommer inte vidare?

I hypnos släpper du dina tankar och öppnar upp till ditt fantastiska undermedvetna sinne, där din egen inneboende inre kraft och sanning finns. Det är ett samarbete mellan dig och mig, där du genom att följa mina enkla anvisningar tillåter dig själv att öppna upp för din egen inre värld. Det fina med hypnos är att du inte behöver prestera och försöka tänka ut ett svar. Svaren finns i ditt undermedvetna där roten till ditt problem finns lagrat.

Vi jobbar alltså med att hitta orsaken till ett symtom, problem eller besvär. Du är hela tiden medveten och har full kontroll. Du kommer aldrig göra något som strider mot din vilja eller dina värderingar. Se det som ett rollspel där du går in med ditt nyfikna barnasinne, och tillåter dina upplevelser komma till dig på det sätt som är rätt för dig. Man skulle kunna säga att det är som en film som spelas upp inom dig. Låt filmen bara rulla på och gå in i upplevelsen. Ju mer du tillåter dig att slappna av och låter upplevelsen komma till dig, desto starkare blir resultatet.

Första mötet mellan dig och mig börjar alltid med en konsultation (som är kostnadsfri 45 min), där jag förklarar hur jag arbetar och du förklarar det du upplever som din problematik. Du får genomföra ett mottaglighetstest för hypnos, och om du är mottaglig får du möjlighet att prova på att slappna av fysiskt och mentalt. Om det känns bra för dig och jag ser att förutsättningarna finns för att arbeta vidare i hypnoterapi, kommer vi att boka in hypnoterapi sessioner. Efterföljande sessioner följer vi upp med var du befinner dig i processen, och jobbar vidare med var vi slutade senast. Vi rensar bakåt och stärker framåt. Hur många sessioner som behövs är väldigt individuellt och beror på problematikens djup. Allt mellan 1–6 sessioner, med ett snitt på tre. Med rätt motivation och ärlighet, kan förändringen ske mycket snabbare än du tror. Varje session tar ca 90–120 minuter.

Som hypnoterapeut försöker jag alltid att förstå genom ett empatiskt och reflekterande lyssnande. Jag försöker stärka tron på din egen förmåga och möjlighet till förändring. Jag utmanar dig där du behöver utmanas för att komma vidare. Det finns alltid en lösning och tillsammans hjälps vi åt.
En klient berättade; ”jag har upplevt hypnoterapi som känslosamt och bitvis svårt. Som klient behöver man våga släppa taget och ge sig hän. Med dig som terapeut har det varit möjligt pga att du har guidat mig och varit ett fint stöd. Vi har gjort detta arbete tillsammans. Hypnoterapi har skapat en förändring inom mig på djupet. Det har skett successivt att jag förändrats i mitt sinne och i mig själv. Angelica som terapeut är lugn, trygg och stabil och extra positivt är att hon har en härlig röst att lyssna på”.

Besök min hemsida www.harmonymind.se för att läsa mer om mig och mina tjänster.

Angelica Ritter

Socionom. Certifierad Hypnos- och samtalsterapeut.

Boka hypnoterapi på:
0705-497936 eller angelica@e-kliniken.se