VåraTjänster

Hälsa och välmående - hela livet

Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur betyder fritt översatt nålbehandling och har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin, som även innefattar massage, örtläkekonst och gigong(meditativ rörelse). Inom traditionell kinesisk medicin kallas människans livskraft för qi. Vid sjukdom beskrivs flödet av livskraften qi som störd. Med akupunktur kan jämvikten och ett lagom flöde av qi uppnås vilket återställer hälsan och lindrar sjukdom.

Akupunktur kan behandla många olika sjukdomstillstånd samt ges förebyggande och friskvårdande behandling. Det är väl känt att akupunktur är mycket effektivt för behandling av muskelsmärtor , men det är mindre känt att det även är mycket effektivt för att behandla många andra sjukdomstillstånd, så som, allergier, astma, depression, gravidillamående, immunstörningar, huvudvärk, hösnuva, högt eller lågt blodtryck, hormonell obalans, illamående, ischias, matsmältningsbesvär, menstruationsåkommor, nedstämdhet, smärta i knä och ländrygg, ledgångsreumatism, stress, tennisarmbåge, vid övervikt samt igångsättning av förlossning.

Varje persons behandling är individuell,  men det gemensamma för dem alla är att behandlingen utförs genom att man för in en eller flera tunna nålar i patientens kropp för att uppnå en terapeutisk effekt. Kan även innehålla olika massage tekniker samt rekommendationer om förändring i kost-och motionsvanor.